MENU CLOSE

Airborne at Night *2019

Op 13 en 14 september werden duizenden mensen op het Raadhuisplein in Oosterbeek meegenomen in een indringende beleving over de Slag om Arnhem.

In september 2019 is het 75 jaar geleden dat operatie Market Garden met daarin de Slag om Arnhem plaats vond. Gemeente Renkum was het middelpunt van deze slag in 1944. Denkt men aan de Slag om Arnhem dan denkt men aan de duizenden para’s die gedropt zijn. Maar wat velen niet weten is dat gliders (zweefvliegtuigen) manschappen, materiaal en munitie vervoerden. Zo’n 600 gliders zijn in de septemberdagen van 1944 geland op diverse plekken in de regio van Wolfheze. Deze bijzondere Gliders zijn iconisch voor de Slag om Arnhem. Een replica van een Horsa Glider wordt in de september maand tegenover het Airborne Museum tentoongesteld. Aansluitend daarop heeft Gemeente Renkum er voor gekozen om in dit kroonjaar dit markante vliegtuig met de heldhaftige Glider Pilots in een videomapping op gemeentehuis in Oosterbeek te eren.

Mr. Beam, gespecialiseerd van videomapping en bekend van haar visual van Jeroen Bosch, heeft het verhaal van de gliders op een bijzondere manier geanimeerd en op speciaal gecomponeerde muziek wordt de projectie elke 20 minuten vertoond. Een nieuwe unieke manier de impact van de Slag om Arnhem te laten voelen aan een breed publiek.

Bureau Kessel had de projectorganisatie vanuit gemeente Renkum en heeft het communicatieplan gemaakt.

Videomapping gemaakt door Mr. Beam