MENU CLOSE

Bridge to Liberation 2022

Bridge to Liberation 2022 beleefden we als vanouds met duizenden, schouder aan schouder, aan de voet van de historische John Frostbrug. We ontmoetten mensen uit de Airborne Regio die de impact van oorlog doorgeven met hun indringende persoonlijke verhalen van toen, ten tijde van de Slag om Arnhem.

Met de kennis van nu keken we terug naar het verleden om zelf de waarde van vrijheid te kunnen bepalen. Want om vooruit te kijken moet je terugkijken. In die spiegel kijken; zien wie je bent. Welke echo’s van de impact van oorlog horen we en hoe kunnen we die een plek geven in ons dagelijks leven, nu en in de toekomst?

https://www.youtube.com/watch?v=JOZFEx7CeeQ


Winfried Baijens nam ons mee in een avond vol ontmoetingen met mensen die de impact van oorlog met zich mee dragen en hun waarde van vrijheid delen. Dit jaar met muziek van Wulf, Laetitia Gerards, Jim Bakkum, Ben Saunders, Phion -Orkest van Gelderland en Overijssel- en dans van Introdans. Samen gaven zij kleur aan de emoties die gedeeld werden.

Wij kunnen zelf de verandering zijn. Wij kunnen de wereld maken zoals we hem wensen. Wij zijn de mensen die het moeten doen.” Winfried Baijens.