MENU CLOSE

Bridge to Liberation

Met duizenden mensen op een historische plek stil staan bij wat oorlog met mensen doet, beseffen wat vrijheid betekent en bewustwording creëren voor de toekomst. Dat is Bridge to Liberation. De Slag om Arnhem staat metafoor voor de “strijd” van burgers en militairen tijdens oorlog toen en nu. Vanuit persoonlijk perspectief wordt het publiek meegenomen in een verhaal over oorlog en vrijheid.

Een experience met muziek, special effects, film en dans neemt je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die je zo in “het nu” zou kunnen plaatsen. Beleef samen met duizenden anderen bij de historische John Frostbrug in Arnhem de impact van oorlog en de waarde van vrijheid.

In aanloop naar de experience organiseren we side-events en educatieprojecten. zoals De Parachutesprong, Game Experience, Impact of War en exposities. Allemaal om diverse doelgroepen te bereiken.

In 2013 is de opdracht aan Marieke van Kessel gegeven voor een grootse multimediale publieksherdenking van 70 jaar na de Slag om Arnhem. Sinds 2015 geheel georganiseerd door stichting Bridge to Liberation waarin Bureau Kessel de zakelijke leiding, productie en communicatie verzorgt.

Stichting Bridge to Liberation heeft zich als doel gesteld om op een nieuwe manier, met een breed publiek, stil te staan bij de Slag om Arnhem om de impact van de Slag om Arnhem in de stad, toen en nu, zichtbaar en voelbaar te maken waardoor het mensen dichter bij elkaar brengt.

Volgende Bridge to Liberation is op vrijdag 18 september 2019, Arnhem bij de John Frostbrug>>>

Aftermovie Bridge to Liberation 2019