MENU CLOSE

Nieuwe naam: van Mwork-s naar Bureau KESSEL.

ik, Marieke van Kessel ben al jaren toe aan een nieuwe naam. Meer dan tien jaar geleden werd ik zelfstandig ondernemer en koos ik voor de bedrijfsnaam Mwork-s; een bureau voor marketing en organisatie in kunst en cultuur. In 2007 startte ik UIT in Arnhem als platform voor uitgaan in Arnhem en omgeving. Al snel werd ik met de handelsnaam UIT in Arnhem geassocieerd en was Mwork-s de bedrijfsnaam die alleen (betalende) relaties kenden. Doordat ik de naam altijd moest spellen M w o r k-s, kon (of wilde) ik het niet meer uitspreken. Wanneer ik dat wel deed had ik de associatie met een wokrestaurant; mWOKS. Ik was dus heel erg hard toe aan een nieuwe naam.

Laatste zetje
Afgelopen zomer kreeg ik eindelijk het laatste zetje om de bedrijfsnaam nou echt te gaan veranderen. Marieke Papa en Jan van Kooten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei gaven mij het doorslaggevende inzicht. Ik zou verder gaan onder mijn familienaam. Daarom is nu, 12 jaar later, de tijd gekomen om Mwork-s vaarwel te zeggen en Bureau KESSEL te verwelkomen.

Traditie voortzetten
Toen ik het leuke nieuws afgelopen week aan mijn ouders vertelde realiseerde ik me dat ik de 3e generatie ben die Kessel in de bedrijfsnaam gebruikt. Mijn opa was pianostemmer en had zijn winkel Van Kessel Piano’s aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. Mijn vader is ook altijd ondernemer geweest, maar dan in natuurvoeding. Toen ik een meisje van 12  was opende hij een nieuwe winkel in Alkmaar onder de naam Van Kessel Natuurvoeding. Vreselijk vond ik dat. Hoe kon hij dat toch doen? Ik schaamde mij kapot. Het was toch ook mijn (en van alle andere 5 kinderen) achternaam? Daar ben ik als puber overheen geroeid. Samen met mijn vader werken in de winkel was altijd een groot feest. Zelfs als we samen om 6 uur opstonden en samen (ik op één wiellengte voorsprong) naar de winkel fietsten. Werken heb ik dan ook van hem geleerd. Het jaar 2017 is een zwaar jaar voor mijn vader, waarin hij herstellende is van een herseninfarct en -bloeding en opnieuw een manier van leven moet vinden. Het voelt voor mij daarom goed om juist nu de familienaam in mijn bedrijf voort te laten leven.

Een nieuwe naam
Het is dus vanaf nu Bureau KESSEL (zonder van).
Blij, heel blij dat ik dit eindelijk doe!

Bekijk alle projecten die wij hebben gedaan onder Mwork-s en nu als Bureau Kessel blijven doen>>>