MENU CLOSE

Bridge to Liberation Experience

Met duizenden mensen op een historische plek stil staan bij wat oorlog met mensen doet, beseffen wat vrijheid betekent en bewustwording creëren voor de toekomst. Dat is Bridge to Liberation Experience. De Slag om Arnhem staat metafoor voor de “strijd” van burgers en militairen tijdens oorlog toen en nu. Vanuit persoonlijk perspectief wordt het publiek meegenomen in een verhaal over oorlog en vrijheid. Door gebruik te maken van muziek, dans, visuele effecten en beeld komen de emoties bij alle generaties en alle soorten mensen op verschillende momenten binnen;een moment van samen beleven.

In 2014 is de opdracht aan Mwork-s gegeven voor een grootse multimediale publieksherdenking van de Slag om Arnhem. Stichting Bridge to Liberation heeft in 2015, 2016 en 2017 de verantwoordelijkheid voor de show. Mwork-s verzorgt de zakelijke leiding, is producent en verzorgt de communicatie.

Stichting Bridge to Liberation heeft zich als doel gesteld om op een nieuwe manier, met een breed publiek, stil te staan bij de Slag om Arnhem om de impact van de Slag om Arnhem in de stad, toen en nu, zichtbaar en voelbaar te maken waardoor het mensen dichter bij elkaar brengt.

Met de Slag om Arnhem werd Arnhem het wereldtoneel van één van de belangrijke veldslagen in de in de geschiedenis van Europa. September 1944 was de eerste gezamenlijke geallieerde invasie om Europa te bevrijden. Tijdens de Slag om Arnhem bleek de Rijnbrug “een brug te ver”. Het werd een catastrofe die een sleutelrol speelde in het verdere verloop van de oorlog. Sinds 1945 staat in Arnhem het derde weekend van september in het teken van de herdenking van de Slag om Arnhem.

Volgende Bridge to Liberation experience is op 21 september 2018, Arnhem bij de John Frostbrug>>>