MENU CLOSE

Docu – Terug naar Huis

Terug naar huis vertelt het verhaal van Thea Bouhuijs. Een van de vele kinderen die in 1945 na negen maanden evacuatie terugkeerde naar een compleet verwoest Arnhem. Thea Bouhuijs (90) met haar nicht Anneke (81) terug naar haar ouderlijk huis in Arnhem en delen de impact.

De evacuatie en terugkomst naar de stad 1944-1945 had op ruim 150.000 Arnhemmers een grote impact. De invloed van deze periode op het leven van de jongeren van toen, nu 80-plussers, is groot. Sneller dan voor mogelijk gehouden kregen de Arnhemmers weer grip op hun leven. Het puin verdween en het leven werd langzaam weer ‘normaal’.

In de documentaire keert Thea na jaren weer terug naar haar ouderlijk huis. Het huis dat zij en haar familie na de oorlog leeggeroofd aantroffen. Samen met Anneke loopt ze door de straat waar ze vroeger woonde. Samen stappen ze opnieuw binnen.

Terug naar huis is een indringende documentaire over de impact van het verliezen van al je bezittingen en het vinden van veerkracht. Een productie van Bridge to Liberation en Moiety Film Producties.

De documentaire Terug naar huis was op dinsdag 31 augustus te zien op TV Gelderland. Terugkijken kan Hier>>