MENU CLOSE

IK KOM TERUG

Met het project IK KOM TERUG worden de herinneringen verzameld van burgers die na de Slag om Arnhem (1944) huis en haard moesten verlaten. Deze impact van het oorlogsverleden wordt verzameld, vastgelegd en  gedeeld in de Airborne Region. Op deze manier maken we de herinneringen invoelbaar en worden ze doorgegeven aan de huidige en volgende generaties.

Podcastserie waarin jongeren de evacuatieherinneringen van evacués van de Slag om Arnhem (1944) doorgeven. Twintig evacuatieherinneringen zijn opgenomen in een podcastserie met Linda Geerdink. Samen met dichter Jesse Laport en illustratoren van Funny Farm vertaalden tieners de verhalen van de evacués naar het heden. Beleef hun ontmoeting en voel wat oorlog met je doet. Beluister wekelijks nieuwe afleveringen!

Twintig impactvolle herinneringen aan de Slag om Arnhem en de evacuatie kom je tegen in het groen. Panelen met verhalen zijn als bladzijdes van boeken geplaatst in de openbare ruimte van Arnhem, Ede, Elst, Oosterbeek en in het Nederlands Openluchtmuseum. Tot en oktober 2023 is de expositie te bewonderen.

> Bekijk de locaties van de buitenexpositie

Al meer dan 100 evacués, nabestaanden en gastgezinnen doneerden hun verhaal al en hopen hiermee ook andere evacués te bereiken om hun verhaal nu ook te gaan delen. “Want als wij er niet meer zijn, weet niemand hoe erg het was”

IK KOM TERUG – herinneringen aan de evacuatie

Bekijk alle verhalen op https://www.airbornemuseum.nl/ik-kom-terug